Свети Јаков и Зосим

Молитва за здравље из манастира Тумане: Вјерује се да ове ријечи узнемиреној души доносе спокој и мир

  • Извор: Блиц
  • 05.02.2024. 17:14

У манастиру Тумане чувају се мошти Светог Зосима и Јакова, познатих чудотвораца, за које православци верују да су излечили многе вјернике и помогли им да пронађу мир када су највише очајавали.

За овај манастир везују се двије молитве за здравље туманским чудотворцима.

Прва молитва преподобним оцима, туманским чудотворцима, Зосими и Јакову

"Преподобни и богоносни оци наши Зосиме и Јакове, животом својим на земљи посвједочили сте Христа. Одричући се од привремених блага, наслиједили сте вјечна.

Чудо код Лакташа: Цртеж Светог Саве није изгорио у пожару

Чудо код Лакташа: Цртеж Светог Саве није изгорио у пожару

Тајном богомислија освјештали сте себе. Слободом својом изабрали сте Царство Божије, ради кога претрписте све недаће живота. Стекавши смјелост, као пријатељ Господњи и сажитељи светих у Рају, и нас недостојне спомените, да у дану вјечног суда, са посљедњима обретемо милост Божију.

И у вријеме земнога бивствовања нашег, научите нас примјером светим, како да правилно исповиједамо истинитога Бога и живимо како је угодно у Њему, славећи га у Тројици, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увијек и у вијекове вијекова. Амин."

Чудо у манастиру Острог

Чудо у манастиру Острог

Друга молитва преподобним оцима, туманским чудотворцима, Зосиму и Јакову

“О чудесни и богоносни оци наши Зосиме и Јакове, молитвено заступите све оне који вам притичу са љубављу, знајући да сте стекли смјелост пред Богом.

Чудо у Хиландару

Чудо у Хиландару

Не отпустите без утјехе, никога од малих Христових слугу, који вам вапе, страдањима и болестима многим опхрвани. Дарујте им по благодати којом вас укрепи Господ, да утјешени и охрабрени дођу до познања истине и постану удеоници стада одабранога.

Отац Арсеније о егзорцизму у Острогу: Дјевојка од 16 година тројицу мушкараца диже у ваздух

Отац Арсеније о егзорцизму у Острогу: Дјевојка од 16 година тројицу мушкараца диже у ваздух

Да утјеловљени у светим тајнама заједници Цркве, наслиједе вјечна добра и наслађују се гледањем лица Божијега, славећи и у вријеме земнога живота, Бога у Тројици, Оца и Сина и Светога дуга, сада и увијек и у вијекове вијекова. Амин.”

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.