Sveti Jakov i Zosim

Molitva za zdravlje iz manastira Tumane: Vjeruje se da ove riječi uznemirenoj duši donose spokoj i mir

  • Izvor: Blic
  • 05.02.2024. 17:14

U manastiru Tumane čuvaju se mošti Svetog Zosima i Jakova, poznatih čudotvoraca, za koje pravoslavci veruju da su izlečili mnoge vjernike i pomogli im da pronađu mir kada su najviše očajavali.

Za ovaj manastir vezuju se dvije molitve za zdravlje tumanskim čudotvorcima.

Prva molitva prepodobnim ocima, tumanskim čudotvorcima, Zosimi i Jakovu

"Prepodobni i bogonosni oci naši Zosime i Jakove, životom svojim na zemlji posvjedočili ste Hrista. Odričući se od privremenih blaga, naslijedili ste vječna.

Čudo kod Laktaša: Crtež Svetog Save nije izgorio u požaru

Čudo kod Laktaša: Crtež Svetog Save nije izgorio u požaru

Tajnom bogomislija osvještali ste sebe. Slobodom svojom izabrali ste Carstvo Božije, radi koga pretrpiste sve nedaće života. Stekavši smjelost, kao prijatelj Gospodnji i sažitelji svetih u Raju, i nas nedostojne spomenite, da u danu vječnog suda, sa posljednjima obretemo milost Božiju.

I u vrijeme zemnoga bivstvovanja našeg, naučite nas primjerom svetim, kako da pravilno ispovijedamo istinitoga Boga i živimo kako je ugodno u Njemu, slaveći ga u Trojici, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvijek i u vijekove vijekova. Amin."

Čudo u manastiru Ostrog

Čudo u manastiru Ostrog

Druga molitva prepodobnim ocima, tumanskim čudotvorcima, Zosimu i Jakovu

“O čudesni i bogonosni oci naši Zosime i Jakove, molitveno zastupite sve one koji vam pritiču sa ljubavlju, znajući da ste stekli smjelost pred Bogom.

Čudo u Hilandaru

Čudo u Hilandaru

Ne otpustite bez utjehe, nikoga od malih Hristovih slugu, koji vam vape, stradanjima i bolestima mnogim ophrvani. Darujte im po blagodati kojom vas ukrepi Gospod, da utješeni i ohrabreni dođu do poznanja istine i postanu udeonici stada odabranoga.

Otac Arsenije o egzorcizmu u Ostrogu: Djevojka od 16 godina trojicu muškaraca diže u vazduh

Otac Arsenije o egzorcizmu u Ostrogu: Djevojka od 16 godina trojicu muškaraca diže u vazduh

Da utjelovljeni u svetim tajnama zajednici Crkve, naslijede vječna dobra i naslađuju se gledanjem lica Božijega, slaveći i u vrijeme zemnoga života, Boga u Trojici, Oca i Sina i Svetoga duga, sada i uvijek i u vijekove vijekova. Amin.”

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.