Nedostaje pristupni put

Most preko Save biće završen u maju

  • Извор: АТВ
  • 24.03.2022. 19:48

Most preko Save kod Gradiške biće završen do kraja maja, uvjerili su se u to Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija i Dušan Topić, direktor JP "Autoputevi" Republike Srpske.

Na čeličnoj konstrukciji mosta ima još posla. 

"Na čeličnoj konstrukciji s radi hidroizolacija, u narednim danima očekujemo i presvlačenje, odnosno valjanje asfalta, asfaltnog dijela. Sve nam ide na ruku, da ovaj rok bude ispoštovan i ovaj most bude završen", kaže Mitrović.

Čeka se odgovor na inicijativu da se sa strane BiH gradi zajednički granični prelaz. Inicijativa je prošle godine upućena na ministarskom sastanku Transportne zajednice u LJubljani.

"Valjalo bi da bude samo jedan jer bi to mnogo olakšalo prealzak preko granice. Ako moraju biti dva da se donese odluka što ranije da bi se što ranije počelo sa izgradnjom", rekao je Topić.

Ipak, u maju se neće moći prelaziti preko mosta. Nedostaje pristupni put. 

Sve oči su uprte u hrvatsku stranu, a tamo su počeli građevisnki radovi na pristupnoj cesti ka mostu na Savi. 

Na trasi pristupnog puta, na lijevoj obali Save, mašine i ljudstvo su u pripremnim i zemljanim radovima na lijevoj obali Save. Rok za završetak radova su dvije godine. 

"Počeli su i geotehnički raodvi na temeljenjima objekata. Tako da evo, radovi su započeli 2. febraura ove godine. Nadamo se da će sve ići svojim tokom", kaže Marko Lovrić, glavni inženjer gradilišta "Integral inženjering".

U Banjaluci su ministri Mitrović i Golić, razgovarali o potrebnoj dokumentaciji koju dvije strane trebaju prikupiti kako bi se obavio tehnički prijem i izdala upotrebna dozvola. Sa hrvatskom stranom će biti održan sastanak jer još nisu završili pedesetak metara pristupne dionice mostu. 

Тагови: