Vodosnabdijevanje

Najdrastičnije u Donjim Kolima

  • Извор: СРНА
  • 22.07.2022. 13:43

Situacija sa vodosnabdijevanjem iz gradskog vodovoda na području Banjaluke najdrastičnija je u mjesnoj zajednici Donja Kola, gdje stanovnici od maja nemaju normalno snabdijevanje i cisternama im se dostavlja voda, rekao je Srni predsjednik Savjeta te mjesne zajednice Srđan Ćutković.

Ćutković navodi da je i ranijih godina nestajalo vode, ali da nije bilo ovako da pola stanovništva ima vodu, a pola nema, te ukazao da slijede vrućine i možda još gore stanje.

"Cisternama se doprema voda, ali je problem to što ljudi nemaju gdje da je naspu, moraju ići kupovati plastične kace i tako se snalaze. Svaki dan je sve gore, samo nam kiša može pomoći i to je pitanje koliko", kaže Ćutković.

On je rekao da se čeka odgovor Gradske uprave o realizaciji projekta za cjevodovod od Vukliševića do Đukića.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rekavice jedan Nenad Grbić rekao je Srni da je u ovoj mjesnoj zajednici sinoć došla voda, nakon sedam dana, te da bi poslije podne trebalo biti dopremljeno pet cisterni vode, kojima će dopuniti postojeći rezervoar, kako bi imali vodu za vikend.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bronzani Majdan Gordana Ćorda rekla je Srni da je u visinskim zonama ove mjesne zajednice slabiji pritisak vode i da se na zahtjeve po potrebi dostavljaju cisterne sa vodom.

Cisterne s vodom dostavljaju se po zahtjevu i u mjesnu zajednicu Stratinska.

Vodosnabdijevanje je, kako navode nadležni, uredno u mjesnim zajednicama LJubačevo i Donja Piskavica.

Iz banjalučkog preduzeća "Vodovod" danas su saopštili da su usljed visoke temperature vazduha i povećane potrošnje vode, tokom dana mogući prekidi u vodosnabdijevanju u više mjesnih zajednica.

Preduzeće "Vodovod" juče je pozvalo građane da vodu troše savjesno i racionalno kako bi svi potrošači imali dovoljne količine vode za piće, a sistem vodosnabdijevanja bio očuvan.

Vanredna situacija u pojedinim banjalučkim mjesnim zajednicama zbog problema sa vodosnabdijevanjem, usljed suše i visoke temperature, proglašena 3. jula još je na snazi u osam mjesnih zajednica.

Štab za vanredne situacije je, zbog problema sa vodosnabdijevanjem, 3. jula proglasio vanrednu situaciju u mjesnim zajednicama - Donja Kola, Rekavice jedan, Bronzani Majdan, Stratinska, Potkozarje, Verići, LJubačevo i Donja Piskavica. 

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм