Petrovo

Odata počast hrabrim Ozrencima

  • Извор: СРНА
  • 09.01.2022. 11:52

U Spomen-sobi u zgradi opštine Petrovo danas je, povodom Dana Republike Srpske, odata počast za 266 stradalih boraca Vojske Republike Srpske sa ovog područja.

Načelnik opštine Ozren Petković istakao je da se na ovaj datum odaje dužno poštovanje onima koji su poginulih braneći ognjišta.

"Naših prvih 30 godina bilo je bolno, teško i to je bilo vrijeme neprestane borbe. Ali, tih naših prvih 30 je ogroman ponos, pobjeda izvojevana u ratu koju čuvamo u miru i koja je značila stvaranje naše domovine", rekao je Petković.

On je dodao da Srpska, ali i žrtve koje su ugrađene u njene temelje, moraju biti svetinja, koju treba čuvati i braniti od svakog zla.

"Vječna zahvalnost svim našim najhrabrijim sinovima koji živote ugradiše u temelje otadžbine, kojima i ovom prilikom odajemo počast, a našim mladim i budućim pokoljenjima ostavljamo kao zavjet da vječno čuvaju ono što je krvlju plaćeno", rekao je Petković.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)