Sarajevo

Održan protest radnika BHRT-a zbog blokiranih računa

  • Извор: АТВ
  • 28.03.2022. 19:20

Dešavanja na BHRT-u najbolje oslikavaju stanje u BiH. Razjedinjenost i neusaglašenost, a računi blokirani. Krivac se, po običaju, traži na drugoj strani, iako je Poreska uprava Federacije za godinu dana tri puta blokirala račun te medijske kuće zbog duga od 19 miliona maraka. Samostalni sindikat, koji je organizator današnjih protesta, prijeti gašenjem programa, a to je kako kažu, gašenje i BiH.

“Naši radnici ovih dana ne mogu platiti ni kredite ni račune, nekima su blokirani i lični računi upravo zbog toga“, rekla je Neda Tadić, član Upravnog odbora Samostalnog sindikata BHRT-a.

Obrušili su se sindikalci i na menadžment. Prozvali su i direktora i Upravni odbor BHRT-a upućujući im svoje zahtjeve. 

“Da prestanu mijenjati sistematizaciju za podobne i još jednom ćemo ponoviti da počnu poštovati radnike koji pošteno zarade ove male plate i da napokon pristupe pregovorima o kolektivnoim ugovoruz“, rekao je Damir Smital, predsjednik Sindikata samostalnih radnika BHRT-a.

Posljednjih dana i mjeseci BHRT potresaju nemili događaji. Direktorici BH radija Pejki Medić upućivane su prijetnje smrću i to samo zato što je Srpkinja, što je i ona u više navrata izjavila. Prekinuti su ugovori sa deset radnika srpske nacionalnosti, što je opravdano nedostatkom novca. Iako saznajemo da su se neki od njih usprotivili programskoj šemi koja veliča i praznuje datume samo jednog naroda u BiH.   

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник