Добој

Одржано такмичење у лову рибе вараличарењем

  • Извор: АТВ
  • 08.10.2023. 20:25

Ушће Лукавице у Босну окупило је риболовце из земаља бивше Југославије на такмиченју вараличарског типа. Са штаповима и торбама пуним вјештачких мамаца стигли су с циљем да упецају грабњивице веће од 10 цм. Свака се прецизно мјерила, бодовала а потом враћала у воду.

"Најбоља комбинација да се упеца штука да с упеца смуђ, који носи највећи број бодова значи да може бити мања риба а носи већи број бодова јер се самим тим теже ухватити", каже Зоран Антић, Удружење спортских риболоваца Босна Добој. 

Највише је било клена кажу такмичари. Босна је другачија од ријека на које су навикли, а и високе температуре  не носе  велике улове.

"Босна је специфична река пуна брзака доста плића него Дунав одакле ми долазимо, свакако да је занимлјива", каже Дејан Дизија, Чикле Апатин. 

"Вријеме је лијепо можда је чак мало превруће и пуно је људи онда је то мало отежано за риболов овако је ок, организација добра", каже Мирко Ханжековић, Копривница.

Спорт није јефтин, кажу учесници.  Препоручују га онима који таже смирење, мада је некима и стресан. 

"Свако ко каже да се одмара на води мода првих 5-6 минута већ кад му не ради роба он постаје нервозан“, каже Владимир Милојевић, рекреативни риболовци Ћуприја.

"Одрицанја пуно, овај наш спорт јако скуп пуно тражи финансија пуно времена слободног", каже Јасмин Субашић, Сисак.

Оно што носи је незаборавно дружење. Тако је било и на овом,  по броју учесника јединственом на нашим просторима, јер је пецало чак  170 љубителја риболова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)