AMS

Oprezno jutros - kolovozi mokri i klizavi

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2021. 08:03

Kolovozi su jutros mokri i klizavi, a postoji i mogućnost od odrona, dok su izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne na putnim pravcima na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog sanacionih radova doći će do izmjene u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu dionici Draksenić-Vrbaška u dužini 27,3 kilometara i dionci Kozarska Dubica-Draksenić-Јasenovac u dužini 16,5 kilometara.

Deminerski radovi aktuelni su na dionici magistralnog puta Rogoušići-Pale, na lokalitetu kamenoloma Rogoušići, zbog čega će danas dolaziti do privremene obustave saobraćaja od 15.30 do 16.30 časova, u trajanju pet do sedam minuta u jednom, eventualno u dva intervala.

Do privremene obustave saobraćaja zbog bušačko-minerskih radova dolaziće sutra na dionici magistralnog puta na lokalitetu kamenoloma Ljubogošta kod Pala, u periodu od 13.00 do 15.00 časova, maksimalno 15 minuta.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, u blizini samog graničnog prelaza Hum, dolazi do povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova.

Usporeno, uz izmjene, saobraća se na dionicama Crkvine-Modriča, Šešlije-Јohovac, Gradiška-Nova Topola, Ustiprača-Međeđa, Foča-Dragočava, Kotor Varoš-Obodnik, te u tunelima Kalovita brda /Ljubogošta-Pale/, Čiljegovići /Lapišnica-Ljubogošta/ i Ugar /Crna Rijeka-granica Republike Srpske/.

Radi se i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ, na entitetskoj granici, i Јezero-Šipovo gdje povremeno dolazi do obustave u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi u trajanju do jedan čas.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionicama Kozarac-Mrakovica, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i Ukrina-Gornja Vijaka saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Deminerski radovi se izvode na dionicama magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. Sarajevske brigade – Krupac, Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji i Derventa-Podnovlje u Gornjim Božincima. Obustave se vrše u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na putnim pravcima kojima se kreće prevoz vangabaritnog tereta, vozačima se skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se na auto-putu zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se i dalje izvode u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Јablanica i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /zbog čega dolazi do izmjene u odvijanju saobraćaja u noćnim časovima.

Usporen saobraćaj zbog radova je moguć na putnim pravcima Donji Vakuf-Јajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Јezero-Šipovo.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм