Riječ stručnjaka

Otkrivamo - Kako prepoznati lažna vina

  • Извор: АТВ
  • 09.10.2022. 09:26

Na hrvatskom tržištu pronađeno je sedam lažnih vina u kojima su voda i šećer.

Dodavanje vode i šećera prilikom proizvodnje vina ne samo da nije dozvoljeno, nego je i besmisleno.

Vino nastaje iz soka koji se prirodno dobija iz grožđa.

Omjer kiselina i šećera je osnovni parametar prilikom ocjenjivanja kvaliteta grožđa.

"Ja namjerno kažem kvalitetnu sirovinu, sirovinu koja nije oštećena, koju nije napala plijesan, koja je u tehnološkom stanju zrelosti, koja ima dovoljnu količinu šećera i kiseline. Vodu kada dodajate, smanjujete šećer i kiselinu", kaže Aleksandar Savić, Tehnološki fakultet u Banjaluci. 

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок