Odavanje pošte nastradalima

Počela komemoracija u Potočarima

  • 11.07.2018. 11:21

Odavanjem pošte nastradalim Bošnjacima i intoniranjem himne BiH u Memorijalnom centru u Potočarima počelo je obilježavanje 23 godine od zločina u Srebrenici.

Komemoraciji, između ostalih, prisustvuju visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, ambasadori Njemačke i SAD u BiH Kristijana Homan i Morin Kormak sa predstavnicima Stejt departmenta, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, delegacije Turske i arapskih zemalja, lider kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić i predstavnici međunarodnih organizacija u BiH. 

Uočljivo je da prisutni nose veliki broj turskih, iranskih, američkih zastava. 

Predviđeno je obraćanje zvaničnika, a prema najavama govor bi trebalo da održe predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje ove godišnjice Nermin Alivuković, Izetbegović, Incko i još nekoliko međunarodnih diplomata. 

Nakon obraćanja zvaničnika, predviđeno je polaganje cvijeća kod centralnog spomen-obilježja u sakralnom dijelu Memorijalnog centra, a potom će biti održan vjerski obred i sahrana posmrtnih ostataka 35 identifikovanih Bošnjaka. 

U opštini Srebrenica i lokalnim ustanovama danas i sutra su neradni dani, a izmijenjen je režim saobraćaja na putevima koji vode prema ovom naselju i na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih sredstava putevima u regiji Birač. 

Današnji skup obezbjeđuje Policija Republike Srpske sa ostalim bezbjednosnim agencijama u BiH i do sada sve protiče mirno. 
 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.