Mališani se raduju

Počela nova školska godina

  • Извор: АТВ
  • 01.09.2022. 18:58

Ovaj zvuk danas je značio samo jedno. Vrijeme je za školu. Dječiji smijeh i graja ponovo su ispunili školske hodnike. Nove knjige i pribor već su zazeli svoje mjesto na đačkim stolovima. Mališani kažu najviše se raduju druženju sa drugarima, ali jedva čekaju da nauče i nešto novo.

Uz dozu treme, uzbuđenje ipak nisu mogli sakriti ni prvačići, ali i njihovi roditelji. Ponosno su u školu dopratili svoje đake prvake. Među njima je i tata Dragan. Marija je kaže prvi školarac u kući.

"Veliki dan, jeste. Ona još nema punih šest još malo će ali je željela da ide u školu", kaže otac Dragan.

"Ona se jako raduje, najbitnije je bilo da se kupe fine sveske i oprema za školu i torba i tako", dodaje Dragan.

- Koliko imaš godina?

 "Pet i po". 

- Jesi ti danas krenula u prvi razred? 

"Da".

- Raduješ li se?

"Da".

- Jesi upoznala nove drugare?

"Tek ću upoznati", kaže Marija, prvačić.

Učitelji i direktori spremni su za nove izazove. Ove godine kažu atmosfera je opuštenija. Međutim, mjere opreza i dalje su pristune. 

"Za razliku od prošle školske godine ovu školsku godinu smo počeli u nešto opuštenijem duhu, ne nosimo maske, ali svakako ne isključujemo maksimalan oprez po pitanju praćenja epidemiološke situacije", rekao je direktor Osnovne škole "Branko Ćopić" Branka Špirić.

Djeca su zaista vesela, razdragana, osjeća se zaista ova vesela atmosfera, ovo je sad druga smjena ali se osjeća isto vesela atmosfera iako je ovaj tmuran i kišan dan kod nas je veselo u školi.

Iz resorsnog ministarstva najavili su i novine. Urađeno je više novih nastavnih programa kako za osnovno tako i za srednje obrazovanje kaže ministar prosvjete i kulture. Natalija Trivić ističe i da će manji broj udžbenika za osnovce i više digitalizovanih sadržaja olakšati njihove torbe.  

Тагови: