Прикупљање средства за изградњу кућа за вишечлане породице

Почели "Дани Српске куће" у Бањалуци

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2023. 21:30

Извођењем монодраме "Јефимија - Јелена Мрњавчевић" у Бањалуци је почела манифестација "Дани Српске куће", чији је циљ да се прикупе средства за изградњу кућа за вишечлане, социјално угрожене породице у Републици Српској.

Манифестацију "Дани Српске куће" организује Фондација "Српска кућа" у сарадњи са Министарством просвјете и културе и Дјечијим позориштем Републике Српске.

Јелена Трнинић Милићевић из Фондације "Српска кућа" навела да су до сада изграђене и усељене три куће, док су четири у изградњи.

"Нама је највеће задовољство када се кућа заврши и кад видимо осмјех на лицима оних којима је кућа намијењена", рекла је Милићевићева новинарима уочи почетка манифестације.

Српска добро мјесто за инвестирање

Српска добро мјесто за инвестирање

Она је рекла да све више људи жели да се прикључи Фондацији "Српска кућа".

"У том сегменту осмишљамо разне догађаје који прате велики број публике и то је прави начин да се добар глас далеко чује", рекла је Миличевићева.

Она је навела да ће манифестација "Дани Српске куће" бити прилика за спајање умјетности, хуманости и оних који дијеле заједничку мисију, а то је да се помогне дјеци да имају бољу, сигурнију и безбрижнију будућност, да се рађају и остају у Српској.

Глумица требињског позоришта "Мале ствари" Тијана Николић изразила је задовољство што је дио ове манифестације и истакла да је монодрама "Јефимија - Јелена Мрњавчевић" прича о жени која је градила српске куће и уписала се у историју као стуб и чувар православља, писане ријечи и умјетности.

''Досије'' са Србима протјераним у ''Олуји'': Болне слике и данас им пред очима

''Досије'' са Србима протјераним у ''Олуји'': Болне слике и данас им пред очима

Режисер представе Жељко Милошевић рекао је да је представа историографска и биографска, додајући да Јелена Мрњавчевић, чије је монашко име Јефимија, заслужује да се о њој говори.

У Дјечијем позоришту Републике Српске сутра ће бити одиграна представа "Не играј на Енглезе" у режији Сташе Копривице, а у продукцији Београдског драмског позоришта.

У четвртак, 2. новембра предвиђена је луткарска представа "Јунак у трегерима" у режији Дубравка Торјанца, а у продукцији Дјечијег позоришта Републике Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.