Вечерас у 18 часова

Почињу "Дани Српске куће"

  • 31.10.2023. 09:20

Фондација "Српска кућа" у сарадњи са Министарством просвјете и културе и Дјечијим позориштем Републике Српске организује од данас до 2. новембра позоришне умјетности за дјецу, омладину и одрасле, а зарада од продаје карата намијењена је Фонду за изградњу кућа за вишечлане, социјално угрожене породице.

Манифестацију "Дани Српске куће" отвориће вечерас у 18. часова монодрама "Јефимија-Јелена Мрњавчевић" у извођењу глумице Тијане Јовановић Николић.

Представа је у продукцији Културне сцене "Мале ствари" из Требиња, режију потписује Жељко Милошевић, а цијена карте биће симболичних пет КМ.

На сцени Дјечијег позоришта Републике Српске сутра у 19 часова биће изведена представа "Не играј на Енглезе", у режији Сташе Копривице, а у продукцији Београдског драмског позоришта.

Продаје карте за ову представу биће пуштене сутра, а њихова цијена је у зависности од мјеста 20, 50 или 100 КМ.

Луткарска представа за дјецу "Јунак у трегерима", у режији Дубравка Торјанца, у продукцији Дјечијег позоришта Републике Српске, предвиђена је за уторак, 2. новембар у 11 часова. Цијена карте биће симболичних пет КМ.

Из Фондације "Српска кућа" раније је саопштено да ће ова манифестација бити прилика да се споји умјетност, хуманост, сјајно дружење и повезивање оних који дијеле заједничку мисију помоћи дјеци да имају бољу, сигурнију и безбрижнију будућност, рађају се и остају у Српској.

Координатор пројекта "Српска кућа" Јелена Трнинић Милићевић рекла је раније да су често дјеца дио акција, односно њихови родитељи са којима се заједно ради на помоћи вишечланим, социјално угроженим породицама да добију кров над главом.

Директор Београдског драмског позоришта Југ Радивојевић каже да им је задовољство да буду дио пројекта "Српска кућа", који доприноси племенитом циљу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.