Осцилира ситуација на тржишту нафте

Поскупљује гориво у Српској

  • Извор: Fena
  • 12.04.2024. 13:02

Власници бензинских пумпи у Републици Српској почели су повећавати цијене нафтних деривата, а цијена дизела и бензина биће повећана за пет пфенинга по литри.

Ово је за Фену потврдио предсједник Групације за промет нафтним дериватима при Привредној комори Републике Српске Ђорђе Савић.

– По улазним параметрима, односно по набавним цијенама из рафинерија, прогнозе су да ће ових дана дизел и бензин ићи до 2,75 КМ – рекао је Савић. Наводи да ситуација на тржишту нафтних деривата уназад шест мјесеци осцилира.

Нагла промјена, пад температуре за 20 степени!

Нагла промјена, пад температуре за 20 степени!

- Дакле, није ријеч о поновном поскупљењу, јер смо у ранијем периоду имали и појефтињења. Суштина је да осцилирају цијене. Да дочарам, то је као као душек на таласима, како талас расте, расту и цијене, како талас пада, падају и цијене – објашњава Савић.

Он додаје да нафтни дистрибутери имају “својих 25 фенинга унутар којих морају да прометују нафтне деривате”, јер је одлуком Владе маржа на нафтне деривате ограничена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм