Počinje da radi na Medicinskom fakultetu

Postigao izuzetan uspjeh: Mladi istraživač se iz Japana vratio u Banjaluku

  • Извор: Српскаинфо
  • 01.11.2021. 13:26

Doc. dr Radovan Kukobat, mladi istraživač iz Japana, potpisao je ugovor o radu sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci.

Dr Ranko Škrbić, dekan ovog fakulteta, kaže da je izuzetno zadovoljan potpisivanjem ovog ugovora.

“Ugovor smo potpisali sa mladim kolegom koji se nakon devet godina boravka u Japanu, gdje je stekao i doktorat i imao uspješnu istraživačku karijeru, vratio u našu zemlju. Ovo je, takođe, priznanje da ono što ovdje radimo, radimo dobro”, rekao je profesor Škrbić.

Prema njegovim riječima, Medicinski fakultet Banjaluka stvara uslove da ljudi koji se vraćaju iz inostranstva, mogu da rade na identičan ili sličan način.

Kolega Kukobat će imati dodatni angažman na studijskom programu farmacije da i ovdje prenese svoje znanje.

Kukobat se zahvalio dekanu Medicinskog fakulteta Banjaluka.

“Drago mi je što ću imati priliku da radim u Centru za biomedicinska istraživanja na ovom fakultetu. Riječ je o centru koji je izuzetno dobro opremljen i koji može da se uporedi sa bilo kojim centrom ovog tipa u svijetu. Trudiću se da svoje iskustvo i znanje primijenim ovdje i da doprinesem razvoju kvaliteta nauke u Srpskoj”, poručio je Kukobat.

Doc. dr Radovan Kukobat završio je osnovne i master studije na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Doktorske studije je nastavio u Japanu na Univerzitetu Šinšu u Naganu, gdje kao izvanredan student stiče zvanje doktora nauka. Pod mentorstvom profesora Kacumija Kaneko odbranio je doktorsku disertaciju na temu “Dizajn disperzanata pomoću sol-gel hemije za jednozidne ugljenične nanotube i njihova potencijalna primjena”.

Nakon devet godina istraživačkog rada u Japanu i 15 objavljenih radova u prestižnim indeksiranim časopisima, docent Kukobat se vraća u Banjaluku. Svoju naučnu karijeru nastaviće na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci u Centru za biomedicinska istraživanja, kao i na poziciji nastavnika na studijskom programu farmacija, piše Srpska info.

U Centru za biomedicinska istraživanja, docent Kukobat će se baviti ispitivanjem alumino-silikatnih materijala i mogućnostima njihove primjene u famaceutskim proizvodima.

“Naše je veliko zadovoljstvo da smo u mogućnosti da ponudimo uslove ovom mladom istraživaču za nastavak naučno istraživačkog rada, a time i dodatno produbiti saradnju sa Šinšu Univerzitetom iz Japana”, saopštili su nedavno iz banjalučkog Medicinskog fakulteta.


Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.