Љубљана

Педијатар ендокринолог из Српске међу финалистима за медицинског оскара

  • Извор: СРНА
  • 10.02.2024. 20:20

Педијатар ендокринолог на Клиници за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци Гордана Букара Радујковић нашла се међу финалистима 10. Интернационалног медицинског Оскара, а награде ће свечано бити додјељене 7. марта у Љубљани.

Букара Радујковић уврстила се међу финалисте у области педијатрије са пријављеним чланком "Докази о повећању инциденције дијабетеса типа један и кетоацидозе међу дјецом у Републици Српској у периоду 2017-2022 са посебним фокусом на године глобалне пандемије ковида 19".

Овај чланак објављен је у научном часопису "Границе у јавном здрављу", саопштили су организатори.

На конкурс су ове године стигле 242 пријаве из Аустрије, Републике Српске/БиХ, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Сјеверне Македоније, Словеније и Србије.


Украли више од 130 тона пилетине

Украли више од 130 тона пилетине

Високим критеријумима за номинације за награду Интернационални медицински Оскар одговорило је 148 пријава.

На конкурсу се већ десету годину награђује изврсна научноистраживачка достигнућа љекара и фармацеута из држава средње и југоисточне Европе.

Букара Радујковић је предсједник Удружења "Одрасли за дјецу" на чију иницијативу је 2012. године одржано донаторско вече "С љубављу храбрим срцима", под покровитељством предсједника Републике Српске, за куповину инсулинских пумпи за дјецу обољелу од дијабетеса у Српској.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)