Куба

Украли више од 130 тона пилетине

  • Извор: СРНА
  • 10.02.2024. 20:17

Куба је оптужила 30 људи за крађу 133 тоне пилетине и продају меса на улици у ријеткој великој пљачки у време несташице хране у земљи.

Лопови су однијели месо у 1.660 кутија из државног објекта у пријестоници Хавани, а приход од продаје су искористили за куповину фрижидера, лаптопова, телевизора и клима уређаја, јавила је кубанска државна телевизија.

Пилетина је била намијењена за кубански систем бодовања који је уведен након револуције Фидела Кастра 1959. године како би се обезбједиле субвенционисане основне намирнице за све.

Директор владиног дистрибутера хране Ригоберто Мустелијер рекао је да је украдена количина еквивалентна мјесечном оброку пилетине за провинцију средње величине према садашњим стопама дистрибуције.


Напад на митингу Ердоганове партије

Напад на митингу Ердоганове партије

Количина пилетине која је доступна преко система следовања нагло је опала посљедњих година јер је економска криза донијела несташице хране, горива и лијекова.

Многи субвенционисани производи стижу до становништва данима, недељама или чак мјесецима касније него што је предвиђено, остављајући људе који зарађују просјечну плату од 4.209 пезоса мјесечно /око 14 долара по неформалном курсу/ да траже друге начине да саставе крај са крајем.

Власти нису навеле када се крађа пилетине догодила, али су напоменули да се то вјероватно било између поноћи и 2.00 часа ујутру, када су открили флуктуације у температури хладњаче. Видео надзор је снимио камионе који превозе месо са локације.

Међу оптуженим за крађу су шефови смјена и радници у ИТ сектору у фабрици, као и обезбјеђење и аутсајдери који нису директно повезани са компанијом.

Ако буду проглашени кривима, осумњиченима пријети и до 20 година затвора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)