Прогноза

Познати метеоролог открио када и гдје можемо очекивати снијег

  • Извор: АТВ
  • 11.03.2024. 19:36

Марко Чубрило, познати метеоролог из Србије, чије се прогнозе цијене у региону, па и Босни и Херцеговини, у најновијој прогнози најавио је долазак нестабилног и хладнијег времена са падавинама.

Он је открио када и гдје можемо да очекујемо снијег.

"Наредна три дана (уторак, сриједа и четвртак) под утицајем висинског циклона чији ће се центар измјештати сјевероисточније од нас треба очекивати нестабилно и хладније вријеме. У уторак, 12. марта, нестабилности током дана углавном над јужним, југозападним, југоисточним и сјеверозападним дијеловима региона, а од ноћи ка сриједи до петка ће повремених падавина бити и над осталим дијеловима региона", навео је он и додао:

"У уторак понегдје може бити и грмљавине, док се у сриједу и четвртак на планинама преко 1.000 метара надморске висине може јавити повремени снијег али обилније падавине се углавном не очекују. У уторак током дана вјетар у окретању на сјеверозападни смјер и понегдје може бити појачан али се олујни удари не очекују".


Бранислав Лечић открио зашто се није појавио на суду

Бранислав Лечић открио зашто се није појавио на суду

Истакао је да ће максималне температуре средином седмице износити од +5 до +13 степени Целзијуса, што је у просјеку за средину марта.

"У петак на истоку и југоистоку прохладно, још понегдје уз слабе падавине, а на западу сунчаније и топлије, за наредни викенд повратак високих температура уз суво време и максимуме од +12 до +19 степени Целзијуса", каже Чубрило.

Пролазно погоршање, према његовој прогнози, могуће је око 18.марта. Понегдје ће бити слабе кише али без захлађења, док ће затим бити суво и топло уз максимуме и до +22 степена Целзијуса.

"За сада до 28. марта нема најаве за било какво захлађење и на срећу све је сигурније да овај март неће донијети касне, хладне, продоре. Опасност од њих наравно, постоји и у априлу али је знатно нижа него у марту и екстреми попут прошлогодишњег снијега у овом мјесецу се јако ријетко, дешавају и знатно је већа вјероватноћа да их не буде. Наредних дана право прољеће уз смјену сунца и кише, док би снијега могло бити на кратко само преко 1.000 метара надморске висине", каже метеоролог и закључује:


Трагедија у БиХ: Младић погинуо у руднику

Трагедија у БиХ: Младић погинуо у руднику

"Као што сам толико пута до сада напоменуо……. Сви изнијети подаци и процјене су резултат моје обраде и тумачења нумеричких модела, за званичне информације пратите државне прогностичке заводе".

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.