Интерпарламентарна скупштина православља

Православци и парламентарци код митрополита Дабробосанског

  • Извор: АТВ
  • 11.02.2024. 19:35

Порука парламентарaцa Грчке и Кипра је јасна, желе мир и радост православној браћи која живе у БиХ, али и свим другим народима ове земље.

"Овом посјетом митрополиту Хризостому желимо да једноставно покажемо наше учешће, присуство и интересовање за православце који живе у БиХ, за нашу браћу овдје који су током вијекова били, јесу и опстају и да им помогнемо у сваком смислу и да просто сазнамо и спознамо како и на који начин они живе и са каквим све проблемима се суочавају и да будемо негдје њихови саговорници и помоћници", рекао је Максимос Харакопулос, генерални секретар Интерпарламентарне скупштине православља.

Митрополит Хризостом изразио је посебно задовољство што је први пут примио у посјету делегацију Интерпарламетарне скупштине православља, односно, посланике православних земаља свијета.

"Можете бити сигурни ви у Интерпарламетарној православној скупштини православних посланика, да ћемо са пажњом пратити све ово што ви, као делегати православних земаља, можда исказујете на вашим скупштинама широм свијета. Хвала вам пуно што сте дошли и што сте нас подсјетили ово је за нас велика част и задовољство", каже митрополити.

Сњежана Новаковић Бурсаћ jе указала  да делегација Интерпарламентарне скупштине православља, коју она у име БиХ предводи, настоји да пронађе и очува своје мјесто у православном свијету јер је идентитет српског народа заснован на православној традицији и вјери.

"Ту смо јако блиски и захвални грчком народу с којим нас повезују многобројне везе, а међу њима је наша православна црква најзначајнији елемент. У том смислу настојаћемо да нашим ангажмном да допринесемо да вриједности које баштини Православна црква, за које смо дубоко увјерени да су универзалне људске вриједности, постану живе и буду оваплоћене колико је могуће у свим активностима друштвеног и политичког живота", рекла је Новаковић Бурсаћ.

Делегација Интерпарламентарне скупштине православља посјетила је и градоначелника Источног Сарајева Љубишу Ћосића, те обишла Спомен-капелу Светог Димитрија на Вељинама, као и мјесто изградње будућег храма у Источном Новом Сарајеву. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм