Освојили мноштво награда

Приједор: Ученици Музичке школе "Саво Балабан" бриљирали на Републичком такмичењу

  • Извор: АТВ
  • 12.04.2024. 19:03

На такмичење су послали 31 ђака, а сваки од њих вратио се са наградом. Овим великим успјехом могу да се похвале у Музичкој школи ''Саво Балабан'' у Приједору. Млади музичари кажу да је конкуренција на 30. Републичком такмичењу музичких школа Српске била изузетно јака, па су зато још поноснији на оно што су постигли.

- Ја сам освојила специјалну награду, то значи освојених 100 бодова од максималних 100, самим тим, побједник сам категорије. Наравно да сам задовољна наградом и како је све то изгледало тамо, атмосфера је била јако лијепа - каже Анђела Станојевић, ученица Музичке школе "Саво Балабан" Приједор.

Вјежбали смо, трудили се и уживали у ономе што радимо, причају талентовани ученици. Наглашавају да је ово само почетак, јер у наредном периоду настављају још јаче. 

- Јако сам задовољан, освојио сам прву награду. Побједник сам своје категорије. Сви који смо отишли смо се вратили са наградом - прича Василије Ракановић, ученик Музичке школе "Саво Балабан" Приједор.

У Музичкој школи имају само ријечи хвале за њих. Знају да су они најбољи амбасадори како школе, тако и града Приједора. 

- Њима та такмичења дају и мотивацију за даље, и ја се надам да ћемо имати све више ученика који ће тако вриједно да раде - изјавила је Сунчица Тркуља Шушњар, професорица гитаре.

- Препознатљива су наша дјеца, рад наших професора и оно што је најбитније, сви размишљамо исто, да створимо добре људе - истиче Аљоша Новаковић, директор Музичке школе "Саво Балабан".

Све се може кад се хоће. Рад и труд увијек дају резултате. Будите упорни и не одустајте од свог циља, поручују млади музичари. 

Пратите нас и путем Вибера