Гост Недјељних вијести

Протонамјесник Грујић: Божић је вријеме кад требамо отворити своја срца, а не само поклоне

  • Извор: АТВ
  • 07.01.2024. 20:00

Протонамјесник Драган Грујић рекао је у Недјељним вијестима, да је Божић најрадоснији празник, празник када требамо отворити своја срца, а не само поклоне.

Да није било Божића, објашњава свештеник Грујић, не би било ни Васкрсења ни Вазнесења, ни било ког другог догађаја којег читамо у Старом завјету.

„Божић као празник носи толико дивних порука које читаве године треба да понављамо сами себи и да размишљамо о томе колико је то битан и важан празник, и колико ми треба да га практично живимо, сваког дана свог живота, јер без Божића нема радости“, рекао је протонамјесник Грујић у Недјељним вијестима са Предрагом Ћурковићем.

Божић је празник живота, дјеце, празник праштања, празник када пружамо руку једни другима, рекао је протонамјесник Грујић. Божић је и вријеме када треба да отворимо своје срце,  а не само да отварамо поклоне.

„Божић је моменат када треба да будемо незлобиви, искрени. Дошло је једно заиста тешко и чудно вријеме. Човјек је човјеку постао вук, и то гледамо у овим мутним временима, на многим крајевима свијета гдје су страдања, ратови, толико дјеце гине. не можемо да акумулирамо шта нам се све сервира и каква су страдања у свијету. Божић је тренутак када треба да станемо и да кажемо дајте да будемо као мала дјеца, да се загрлимо, да опростимо, да живимо живот праштања и љубави“, поручио је свештеник.

Он је рекао да су Срби јако религиозан народ, али таборе са црквеношћу. Зашто је то тако, између осталог, можете погледати у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.