Најрадоснији празник

Широм Српске служене божићне литургије, литургија служена и у Сарајеву

  • Извор: АТВ
  • 07.01.2024. 19:52

У свим православним храмовима на подручју добојске регије Божић је дочекан молитвом.

Уз присуство многобројних вјерника, у пет часова почела је литургија у Храму Светих апостола Петра и Павла. 

Божићне литургије су служене у пуним црквама на подручју Сребренице и Братунца као и у манастирима Свете Тројице у Сасама и Покрова Пресвете Богородице у Kарну у сребреничкој општини. 

У которварошком Храму Рођења Пресвете Богородице је служена Божићна литургија и прочитана Посланица. Три златника, дар општине Шамац, у чесници која је након литургије подијељена вјерницима у цркви Светог Великомученика Димитрија, пронашли су осмогодишњи Немања, шестогодишњи Алексеј и четрдестогодишња Станка Kојић.

У обновљеном храму Вазнесења Господњег у Великој Сочаници, у Дервенти, дочекан је најрадоснији хришћански празник.Уранцима и светим литургијама у свим православним храмовима на подручју Прњавора обиљежава се Божић.

Вјерници у Херцеговини присуствовали су божићним литургијама које су служене у поноћ или у раним јутарњим часовима.У требињском Храму Светог Преображења Господњег поноћну божићну литургију служило је свештенство тог храма у присуству бројних вјерника, који су приступили светом причешћу након вишеседмичног Божићног поста.

Божићна литургија служена у Саборној цркви у Сарајеву

Поводом најрадоснијег хришћанског празника - Божића аутопревозници са подручја Источног Сарајева продефиловали су данас улицама овог града окићени бадњацима и српским заставама, а сиренама су поздрављали грађане.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, поводом Божића, служио је Свету архијерејску литургију у Саборној цркви у Сарајеву. Молитва је сабрала велики број вјерника, који су евоцирали успомене и призвали бољитак за цијели свијет.

На литургији се појавио и Кристијан Шмит којег Република Српска не признаје за високог међународног представника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.