Direktor Aerodroma

Račić: Prve sedmice marta nastavak letova iz Banjaluke

  • Извор: РТРС
  • 29.01.2022. 10:38

Direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić istakao je, gostujući u Vikend jutru, da će se letovi iz Banjaluke nastaviti prve sedmice marta.

"Nadam se da ćemo otvoriti aerodrom već krajem sljedeće sedmice. Poslaćemo obavještenje avio kompanijama. Postoji mogućnost da određeni dio operacija krene i u februaru", istakao je Račić.

Račić kaže da je sanacija aerodroma pri kraju.

"Cilj je da povećamo broj destinacija. Povećaće se broj letova za postojeće destinacije, a imamo za cilj i letove prema Turskoj, Rusiji i Egiptu", naveo je Račić.

Podsjećamo, Aerodrom Banjaluka zatvoren za vazdušni saobraćaj, i to počev od 15. januara.

Trenutna globalna epidemiološka situacija rezultirala je otkazivanjem velikog broja letova, odnosno negativno se odrazila na vazdušni saobraćaj.

U skladu s tim, kompanije koje saobraćaju na Aerodrom Banjaluka "Viz er" i "Rajaner" suspendovale su veći broj letova u januaru i februaru.

Iz Aerodroma Republike Srpske ukazali su da ovo smanjenje broja letova otvara mogućnost za sanaciju Aerodroma Banjaluka.

"Preduzeće će iskoristiti vrijeme zatvorenosti za reorganizaciju i pripremu za naredne sezone letenja kako bi usluga koju Aerodrom Banjaluka pruža bila na najvišem nivou. Svakako je planirano povećanje broja destinacija u toku godine, a očekuje se i povećan broj operacija prema postojećim destinacijama", saopšteno je ranije iz Aerodroma Srpske.


Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.