Rekonstruisan stadion Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Trebinju

  • 05.11.2020. 15:56

Stadion Osnovne škole "Vuk Karadžić" u trebinjskom naselju Police rekonstruisan je, a od sutra će biti u upotrebi, počeće izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, kao i ostale rekreativne aktivnosti.

Završeni su obimniji radovi, a preostalo je još da se završe neki sitniji poslovi i kultivisanje malih površina oko stadiona.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije stadiona, nakon završetka svih radova, biće oko 40.000 KM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je posjetio stadion i istakao da najveću zahvalnost treba uputiti mještanima naselja Police, koji su zajedničkim snagama i sa direktorom škole pokrenuli obnovu stadiona.

Ćurić je rekao da je ovo primjer kako se zajedno može mnogo uraditi sa manje novca.

"Ovaj projekat je veoma značajan i finansijski, ali dosta više zato što su mnogi u njemu učestvovali i zajedničkim snagama učinili sve da ovaj stadion izgleda ovako kako danas izgleda. Smatram da je ovo pozitivan primjer zajedničkog rada i nastojaćemo da u narednom periodu bude što više ovakvih projekata", kaže Ćurić.

On je naglasio da će u svakoj mjesnoj zajednici, gdje postoji potreba za tim, biti izgrađena igrališta.

Ćurić je zahvalio i trebinjskim preduzećima koja su učestvovala u rekonstrukciji ovog igrališta i dodao da će školski stadion moći da koriste i brojni sportski klubovi iz Trebinja.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Trebinju Aleksandar Vukanović rekao je da su rekonstrukcijom stadiona stvoreni odlični uslovi za kvalitetniji vaspitno-obrazovni rad.

"S obzirom na to da u školi imamo 800 učenika, sada imamo gotovo savršene uslove za odvijanje časova fizičkog, a stvoreni su i uslovi za izvođenje brojnih školskih sekcija", naveo je Vukanović.

Na stadion je postavljena i adekvatna rasvjeta, pa će se moći koristiti i u večernjim časovima za brojne rekreativne i kulturno-obrazovne aktivnosti.

Vukanović je podsjetio da su, zahvaljujući Gradskoj upravi i resornom ministarstvu, realizovani i projekti sanacije prilazne ulice kod škole, čime je bezbjednost saobraćaja u blizini škole podignuta na viši nivo, a sanirani su mokri čvorovi.

U okviru stadiona, u narednom periodu biće izgrađena i mala teretana, te igralište za djecu.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.