Saopštenje

Rukovodstvo IRB-a: Mediji objektivno informisali javnost o požaru u banci

  • Izvor: Srna
  • 03.05.2022.11:57

Rukovodstvo Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske čestitalo je novinarima, urednicima i vlasnicima medija u Republici Srpskoj 3. maj, Svjetski dan slobode medija, i zahvalilo svima koji su blagovremeno, tačno i objektivno informisali javnost o požaru koji je zahvatio prostorije ove banke u Banjaluci.

"Važno je da javnost Srpske bude tačno informisana i da se insinuacijama i neprovjerenim informacijama ne unosi dodatni nemir, s obzirom na to da su privreda Srpske i građani naši najvažniji partneri", navode iz IRB-a.

U saopštenju se navodi da je kompletna arhiva IRB-a sačuvana, te da u ovoj banci čine sve da proces rada bude uspostavljen čim bude završena zvanična istraga.

"Mi, kao i cjelokupna javnost Republike Srpske, čekamo zvaničan izvještaj Tužilaštva Republike Srpske i drugih nadležnih organa. Do tada smo, kao i do sada, na raspolaganju za sve informacije i pitanja na koje možemo da odgovorimo, ne ugrožavajući istragu, a u interesu javnosti Srpske, naših partnera i korisnika", ističe se u saopštenju.

Generalna skupština UN proglasila je 3. maj Svjetskim danom slobode medija da bi podigla svijest o važnosti slobode medija i podsjetila vlade da je njihova dužnost poštovati i osigurati slobodu izražavanja. 

Tagovi: