Župne crkve

Služene božićne mise u Prnjavoru i Štivoru

  • Извор: СРНА
  • 25.12.2021. 13:20

U župnim crkvama u Prnjavoru i Štivoru danas je služena božićna misa.

Župnik Crkve Svetog Ante Padovanskog u Prnjavoru Vlado Lukenda rekao je da je rođenje Isusa Hrista u Vitlejemu najvažniji događaj u istoriji.

"Zato se molimo da Isus trajno ostane u našem srcu, u našim životima", rekao je Lukenda u božićnoj poslanici upućenoj katoličkim vjernicima.

Sutra, drugog dana Božića, biće služene redovne mise u Prnjavoru od 9.00 časova, a u Štivoru od 11.00 časova.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević čestitao je Božić svim građanima Prijedora koji proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik po gregorijanskom kalendaru.

"Upućujem vam iskrene i srdačne čestitke sa željom da praznik Hristovog rođenja proslave u zdravlju, miru, sreći i blagostanju", poručio je Kovačević.

On je naveo u čestitki da je suština ovog praznika da slavi Hristovo rođenje, a rođenje uvijek znači radost, te građanima Prijedora poželio da ovaj praznik donese radost u sve njihove domove.

"Neka tu radost prati i ljubav prema bližnjima, prijateljima i svima onima kojima je zajednička ljubav prema čovjeku, slobodi, životu i svim onim vrijednostima koje treba da ga učine boljim, ljepšim i lakšim. Neka Vam je srećan i čestit Božić!", poručio je Kovačević.

Čestitku je Prijedorčanima koji danas proslavljaju Božić uputio i predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović.

"Neka vam ovi praznični dani budu ispunjeni radošću i ljubavlju prema svojim bližnjima, komšijama i prijateljima, kao i svim ljudima koji sa Vama žele da podijele radost života i teže ka boljem sutra u slozi i miru", poručio je Duratović.

Vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru danas proslavljaju Božić. 


(Foto: Srna)


  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.