Nakon zemljotresa

Stanovnici Stoca pozivaju nadležne da spriječe opasnost od novih odrona stijena

  • Извор: СРНА
  • 25.04.2022. 10:32

Stanovnici Stoca uputili su apel za hitno angažovanje Civilne zaštite kako bi se spriječila opasnost od novih odrona stijena.

U otvorenom pismu upućenom Upravi civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona i Federalnoj upravi civilne zaštite, stanovnici Stoca podsjećaju da je taj grad smješten u kotlini okruženoj brdima, te da je od petka, 22. aprila, stanovništvo u strahu od novih podrhtavanja tla.

U pismu pozivaju nadležne da izađu na teren, urade analizu sanacije oštećenih stijena, kamenja i podzida te da se postave mreže ili druga vrste zaštite.

Kao potencijalno opasne lokacije navode Kukavac, Pogleđe, Novo naselje, Uzinovići, Bokulja, Poplašići, Zagrad, Todorovići, Ćuprija, prenose federalni mediji.

"Ne smijemo čekati novu žrtvu, moramo hitno reagovati dok ne bude kasno. Već smo zakasnili u očuvanju jednog mladog života, potrudimo se da se nikad više ne ponovi ovaj nesrećni slučaj koji je sve građane u Stocu ostavio u šoku, nevjerici i žalosti", navodi se u apelu.

Zemljotres od 5,8 stepeni Rihterove skale pogodio je u petak, 22. aprila, u 23.07 časova region Berkovića. Od posljedica povreda zadobijenih u zemljotresu koji je pogodio Hercegovinu, poginula je mlada žena iz Stoca. Pored Stoca, pričinjena je velika materijalna šteta i na objektima u Čapljini.


Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина