Божић

Светим литургијама почело обиљежавање најрадоснијег празника

  • Извор: СРНА
  • 07.01.2024. 11:03

Божићним уранцима и светим литургијама у свим православним храмовима на подручју Прњавора почело је обиљежавање најрадоснијег хришћанског празника - Божића.

Протојереј ставрофор Душко Дринић, архијерејски намјесник прњаворски и старјешина Храма Светог великомученика Георгија у Прњавору, рекао је у обраћању вјерницима да живјети по Христовом јеванђељу значи вољети све људе, чинити добро свима, радовати се са свима и у свему, осим у гријеху, значи вјеровати, надати се добру, учествовати у Божијем стваралаштву.

"Данас се молимо Богомладенцу Христу да сјај његовог рођења заблиста у душама, мислима и срцима нашим. Пружајући љубав, човјек добрим дјелима никада не губи, него прима пуноћу живота", каже Дринић.

Он је додао да посебно треба његовати способност међусобног разумијевања, поучавања, изједначавања, ширења онога што је најбоље у сваком човјеку, да идеал коме треба да тежимо буде слобода, мир и добра воља међу људима.

"Обратимо се молитвом на овај велики празник Богомладенцу Христу да у овом нашем узбурканом свијету завладају стварни мир и добра воља међу људима, да проживимо од Бога нам даровани живот без страха, у међусобној слози, радости и спокоју, доброј вољи и благостању", рекао је Дринић.

Божићна литургија служена је и у украјинској цркви Преображења Господњег у Прњавору.

Свештеник Орел Закаљук каже да дан Христовог рођења доноси вјеру, наду и љубав у свако људско срце.

"Потрудимо се укоријенити овај празник у наше животе и тада ће се Христос родити у нашим срцима, а звуци анђеоске пјесме зазвучаће у нашим душама испуњавајући их бескрајном радошћу", рекао је он.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм