11-godišnjak

Talentovani Lazar nema na čemu da svira: Harmonika preskupa za 11-godišnjaka

  • Извор: АТВ
  • 06.02.2022. 19:56

Lazar Blagojević ima jedanaest godina i jednu ljubav – harmoniku. Vjeran joj je šest godina. Sasvim slučajno spoznao je tajne tog instrumenta i od tada se od nje ne odvaja.

"Ljubav za harmoniku sam dobio kad sam gledao mnoge harmonikaše koji sviraju na harmonici i svidio mi se zvuk harmonike i kako izgledaju“, kaže Lazar Blagojević. 

Lazar je vanserijski talenat, kaže njegova nastavnica. Niko u porodici nije u muzičkim vodama, pa strast sa kojom svira i roditelje ostavlja bez daha. 

"On to voli obožava, kod kuće svaki dan vježba najmanje 2 - 3 sata, nema dana da ne vježba plus škola“, kaže otac Zoran Blagojević. 

Svaki dan Lazar iz Petrova dolazi u dobojsku Muzičku školu. I na raspustu je dolazio da vježba, jer nema svoju harmoniku. 

"On je do sad svirao na klavirskoj harmonici maloj, sad više nema nikavu, svira na školskoj, vježbamo dovijamo se a vjerujem kad dobije svoj instrument da će tad da iaspolji svoj talenat“, kaže Ljubica Timanović, nastavnica. 

Blagojević i njegova nastavnica bili bi zadovoljani i polovnom harmonikom. Za nju treba 15-ak hiljada maraka. Drugari su svirali za njega, ali na humanitranom koncertu nije dostignuta cifra potrebna za kupovinu instrumenta.

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)