Vipotnik i Vujović

Trajno riješiti problem zagađenja rijeke Drine

  • Извор: АТВ
  • 04.08.2023. 12:51

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojan Vipotnik i ministar zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović dogovorili su na sastanku u Banjaluci da budu pojačane aktivnosti na trajnom rješavanju problema zagađenja rijeke Drine plutajućim otpadom.

Vipotnik i Vujovićeva saglasni su da je za konkretne akcije neophodno da se sačeka formiranje vlade Crne Gore, pošto je riječ o zajedničkom problemu sve tri zemlje.

Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju rezervata biosfere Drina kao prekograničnog područja pod zaštitom Uneska u čiji sastav bi ušla već zaštićena područja u Srbiji – Nacionalni park "Tara" i Park prirode "Mokra Gora", a na području Republike Srpske, BiH – Nacionalni park "Drina".


Dogovoreno formiranje parlamentarnog foruma Srpske i Srbije

Dogovoreno formiranje parlamentarnog foruma Srpske i Srbije

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije finansira izradu nominacijskog dokumenta koji se dostavlja u sjedište Uneska, a da Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske insistira na što skorijem uspostavljanju komisije za saradnju BiH sa Uneskom, kako bi se ove aktivnosti mogle nastaviti.

Vipotnik i Vujovićeva su se dogovorili da dosadašnja dobra saradnja bude dodatno pojačana i da se ubrza razmjena informacija, kako bi se zajednički rješavali problemi i kreirali projekti u oblasti zaštite životne sredine.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)