Tuzla

Tužna priča samohranog oca: Žena ga iznenada ostavila sa djecom

  • Извор: Агенције
  • 05.07.2023. 12:16

Dedo Alić je samohrani otac dvoje djece iz sela Tušanj kod Tuzle i njegova tužna priča nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ovaj brižni tata kaže da ga je supruga iznenada napustila, bez riječi, i ostavila ga samog sa djecom.

Dedo i njegovi mališani žive kao podstanari. On nema stalan posao ali radi sve što može da prehrani sina i kćerku koji su mu sve na svijetu.

Djeca pate i plaču za majkom koja ne želi da se vrati. Pokušao je, priča Dedo, da suprugu vrati čak osam puta, ali bezuspješno.

"Otkad je osmi put otišla, više je i ne tražim… Otkad je otišla pokušavao sam da je vratim nekoliko puta, bude 15 dana pa ode, a onda nedjelju dana sa djecom plačem za njom, oni pate za njom…", dodaje on.

"Majke se sjete kad gledaju crtani, a kad pitaju za mamu ja lažem da je otišla da radi ili da je u bolnici", priča ovaj tužni čovjek.

Dedo kaže da ne zna šta se dešava s njegovom ženom i da li se ponovo udala.


Suzana je imala 170 kilograma, onda je donijela važnu odluku

Suzana je imala 170 kilograma, onda je donijela važnu odluku

"To se desilo u februaru kada je otišla. Mlada je, ima 22 godine. Možda je htjela da se zabavlja, ne znam. Ranije je bilo sve u redu, ali se posljednjih 7-8 mjeseci sve okrenulo. U braku smo četiri godine, radio sam u Hrvatskoj, pa smo se vratili u BiH, pa opet u Hrvatsku. Nigdje joj se ne sviđa. Od kada smo se vjenčali, stalno smo bili podstanari jer sam se odmah odselio od svojih roditelja, to joj nije odgovaralo", priča ovaj čovjek kroz suze.

Radi sve što može da prehrani djecu

Dedo kaže da nema stalni posao i da radi sve što može kako bi brinuo o djeci. Veliki izdatak mu je kirija koju mora platiti. Kaže da mu kolege i rodbina malo pomažu.

"Vrlo teška situacija, ali opet, kad dođem kući svojoj djeci, meni bude dobro. Oni su mi najvažniji u i znam da moram ustati za njih i osigurati im", priča kroz suze Dedo dok čvrsto grli svoje mališane.

Samohrani otac Dedo radi osam do devet sati, nekad i više, ali sve što zaradi čuva za struju i kiriju.

Kćerka će uskoro napuniti dvije godine, a sinčić nedavno tri. Dedo čisti kuću, sprema, čuva svoju djecu. Sve je čisto i na svom mjestu, soba puna igračaka.

Mališani su zdravi i dobri, čisto i lijepo obučeni, ništa im ne nedostaje osim majke. Na pitanje kako se sve to dogodilo, kako je otišla i da li je primijetio nešto, kaže da su to veče normalno razgovarali, nisu se svađali, ništa. Čak su razmišljali o tome da uzmu kredit.

“Bila je nedjelja kada je otišla”

"Bila je nedjelja kad je otišla. Djeca su spavala, a ja sam ustao oko 9 časova i vidio da nema njenog punjača, nje nema, nema ni njenih stvari… Ne mogu shvatiti tu ženu nikako, nešto je presiječe i ode! Inače sam miran i povučen po prirodi, nisam problematičan, pokušavam da svima udovoljim osim sebi", prisjeća se jutra kad je nije zatekao u kući.


Građevinac Nemanja mnogima očitao lekciju:

Građevinac Nemanja mnogima očitao lekciju: "Da nije nas prljavih i znojavih, život bi vam stao"

I njeni su se, priča, bunili što je otišla, ali ja se više ne čujem sa njima – kaže, dodajući da je odustao. Imao je malo dječijeg dodatka, ali i to će mu ukinuti dok ne dobije sudsku presudu da djeca pripadaju njemu.

"Hvala Bogu, djeca su mi zdrava. Pokušao sam ih upisati u vrtić, ali nema slobodnih mjesta. Ne mogu dobiti mjesto nigdje", priča Dedo i dodaje da je sada pronašao ženu koja ih čuva dok se ne vrati sa posla, ali i to je privremeno jer je ona tu samo na određeno vrijeme, inače je komšinica i plaća je oko 170 KM.

Kaže da mu nije lako da izdvoji taj novac jer zaradi oko 300 KM.

“Bitno je da nisu gladni, jedu sve, ne biraju”

Dedo kaže da i pored teške finansijske situacije uspijeva da djeci obezbijedi što više može.

"Bitno je samo da nisu gladni, oni jedu, ne biraju. Djeca žele sok, čips, smoki, a ja nemam… Uvijek moram imati za kiriju, zimi ne može biti drugačije. Sve što zaradim, dam njima. Inače, ja sam moler, fasader, građevinac, sada radim na krovu… Radim gdje god ima posla, radim sve što je moguće", opisuje samohrani otac svoj život.

Dedo Alić je ispričao svoju priču, a životna priča majke koja je otišla i napustila dvoje mališana za sada nije poznata, prenosi "Tatabrada.tv".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.