Modriča

U akciji dobrovoljnog davanja krvi prikupljene 123 doze

  • Извор: СРНА
  • 07.07.2022. 20:05

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u mjestu Tolisa kod Modriče danas su prikupljene 123 doze krvi za potrebe Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Akciji, koju je povodim 30 godina od proboja Koridora organizovalo Društvo dobrovoljnih davaoca krvi "Rafinerije ulja" Modriča, odazvalo se 146 davalaca iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Predsjednik ovog društva iz Modriče Slavko Jeftić rekao je da su u trećoj ovogodišnjoj akciji učestvovali humani ljudi iz Banjaluke, Laktaša, Bijeljine, Višegrada, Istočnog Sarajevo, Ugljevika, Jagodine, kao i članovi Organizacije dobrovoljnih davalaca krvi "Sveti Sava" iz Nikšića.

"Sedam davalaca krv je danas dalo prvi put, a Nenad Jeftić iz Velike Obarske kod Bijeljine je to učinio 101. put", rekao je Jeftić.

Milenko Eraković, predsjednik Upravnog odbor Dobrovoljnih davalaca krvi "Sveti Sava" iz Nikšića, rekao je da je posebna čast da učestvuju u akciji posvećenoj najhumanijoj operaciji i pobjedi Vojske Republike Srpske u posljednjem ratu - Proboju koridora.

Тагови: