Brus

Profesor Veroljub Milutinović krv dao 107 puta, vrlinu prenio i na đake

  • Извор: Телеграф
  • 07.06.2022. 19:17

Ako se za nečiju biografiju može reći da je blistava, bez sumnje je to ona koju danas, u svojoj 66. godini, može da pokaže Veroljub Milutinović iz Brusa.

Osim zvaničnih uspjeha koje je ostvario kao mašinski inženjer i profesor fizike, Veroljub ima i najprestižnije postignuće za jednog čovjeka. Dao je krv čak 107 puta i spasao nebrojeno mnogo života.

Kao pravi profesor, ovu rijetku vrlinu uspio je da prenese i na svoje đake. Tako je još od prve generacije maturanata stvorio pravu armiju davalaca koji i decenijama poslije redovno doniraju svoju krv.

U prosveti je pak završio slučajno, nakon što je smijenjen kao nepodobni radnik bez ikakve političke ili rođačke pozadine.

- Proveo sam u industriji, u Prvoj petoletci, 24 godine kao mašinski inženjer. Poslije sam proglašen za tehnološki višak zajedno sa još nekim "nepodobnim" kolegama. U međuvremenu sam se doškolovao na Fizičkom fakultetu u Beogradu za profesora fizike. Tako sam 2007. godine počeo da radim u školi. Prvo sam bio u izdvojenom odjeljenju u selu Kriva reka, a onda i u Brusu u matičnoj školi - prisjeća se legendarni Veroljub.

(Izvor/Foto: Telegraf)

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.