Doboj

U Gornjoj Bočinji oštećeni putevi i mostovi

  • Извор: АТВ
  • 07.08.2022. 20:34

Poplava prije dva mjeseca oštetila je put u Gornjoj Bočinji i pokidala mostove. Od tada je nemoguće prići nekim kućama. Petrušićima se može samo koritom rječice Bočinje, preko daske koju su stavili. Porušeni most pokušavaju sami da saniraju.

"Ide zima, ne možemo prelaziti malo jača voda mi ne možemo nikud maket nemamo drugogo prilaza. Ja sma gledala očima svojim kako most polako pada zemlji", priča nam Petra Petrušić.

I put kroz selo na nekoliko mjesta je oštećen. Još jedna jača kiša i ostaće kažu mještani i bez njega. Klizište nakon stihije 2014 potkopalo je dio saobraćajnice.

Najgora dionica bude na onom djelu sjeline 2014 godine  kad je obrušilo i dole na asflatu dio gdje potporni zid diglo sad ponovo gdje rijeka izaša na put", kaže Goran Petrušić.

"Evo vidiš to je baš  katastrofa  to će za godinu dana biti još nećep imati put, moraću ostavljat kod komšije auto", rekao je Boro Mitrović.

Vlasti u Maglaju obećale su pomoć i obišle selo. Mještani kažu da su i mašine nekoliko dana bile na terenu, ali da problem nije riješen.

"Ja sam se čuo  sa ministastvom za uzbjegla i raseljena lica Ze Do kantona podnijećemo zahtjev gore i nećemo stati na ovome opština treba da uradi svoj dio što je sleduje", kaže Boro Jevtić, predsjednik MZ Bočinja.

Sa nekoliko hiljada maraka moglo bi se kažu mještani sanirati i riječno korito i oštećenja na putu. Pomoć će tražiti i u Srpskoj. I ovako teško živimo, struja voda i put, osovni su uslovi za život, a ni to nemamo, kažu povratnici. 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)