Virus korona

U izolaciji 12 odjeljenja u Republici Srpskoj

  • Извор: СРНА
  • 19.10.2021. 12:50

Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić izjavila je danas u Banjaluci da je epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona u školama u Republici Srpskoj slična kao i na početku školske godine i da se u ovom momentu 12 odjeljenja osnovnih i srednjih škola nalazi u izolaciji.

Trivićeva je podsjetila da odjeljenje ide u izolaciju kada troje učenika u razredu bude pozitivno na virus korona i dodala da u kontinuitetu jedni izlaze, a drugi ulaze u izolaciju.

"S obzirom na to da se radi o cijeloj Republici Srpskoj i da je riječ o različitim školama koje imaju po jedno odjeljenje zbog tri pozitivna učenika, smatramo da je epidemiološka situacija u sistemu obrazovanja pod kontrolom u smislu primjene i poštovanja svih mjera", rekla je Trivića.

Prilikom posjete banjalučkoj Osnovnoj školi (OŠ) "Borisav Stanković" ona je napomenula da se i dalje provodi vakcinacija prosvjetnih radnika i da je 45 odsto njih vakcinisano.

"U ovom momentu vakcinacija je jedini model da se u neku ruku zaštitimo od virusa korona u smislu teških simptoma i odlaska u određene zdravstvene ustanove. Trenutna situacija je u potpunosti pod kontrolom", kaže Trivićeva.

Direktor OŠ "Borisav Stanković" Rade Krecelj rekao je da su trenutno u ovoj školi tri učenika pozitivna na virus korona, dok je devet učenika u izolaciji.

"Ove sedmice imamo jedno odjeljenje koje je na onlajn nastavi", rekao je Krecelj. 

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.