Pamtiće lijepe uspomene

U penziju ispraćeno 27 željezničara

  • Извор: АТВ
  • 11.05.2023. 19:25

Od otpravnika vozova, preko šefa stanice, do inženjera. Tako je izgledao radni vijek Gostimira Šuška na Željeznicama Srpske. U 40 godina rada bilo je i stresa i lijepih uspomena, a samo njih će kaže pamtiti.

"Meni je bilo zadovoljstvo biti otpravnik vozova, to mi je jedno od najboljh zanimanja i sad kad bih birao, išao bih ponovo da budem otpravnik vozova", rekao je Gostimir Šušak iz Kulaša.

Radenko je karijeru gradio u Sekciji Održavanja šinskih vozila. U početku kao limar, a tih godina, uz prijateljstva iz radionica, sjećaće se i u penziji.

"Vagon je uzak tijesan, a onda se u tom vremenu nekom preratnom radilo više u odnosu na poslije rata, tako da sam svoj vijek proveo na koljenima, nekih desetak godina, dok drugi prelaze preko leđa, norma bila sve je tako išlo, ali izdržalo se", rekao je Radenko Vukrišević iz Banjaluke.

Osim Radenka i Gostimira u penziju je ispraćeno još 25 penzionera - članova Sindikata željezničara. 

"Inače, u periodu od 01.01.2022. do 31. 12. 2022. godine na željeznicama je penzionisano ukupno 99 radnika", rekao je Jelenko Dobraš, Sindkat željezničara ŽRS.

Trentno Željeznice zapošljavaju 1944 radnika. Iako je po sistematizaciji predviđeno 2093, uspijevaju da urade sve planirano.

"ŽRS trenutno obavljaju sve svoje poslove koje i sa ovim brojem radne snage, međutim u narednom periodu doće do novog zapošljavanje planiramo tokom godine da zaposlimo oko 100 do 120 novih radnika", rekao je Slađan Jović, vd direktora Željeznica Republike Srpske.

Riječ je o tehničkom i izvršnom osobolju, potrebnom da bi se normalno odvijao posao, kažu u Željeznicama. Dodaju da će do kraje godine  u penziju jos 60 radnika. 


  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.