Жељезнице Републике Српске

Завршени радови на путном прелазу у Бољанићу код Добоја

  • Извор: СРНА
  • 29.03.2024. 17:58

Путни прелаз у добојском насељу Бољанић поново је у функцији након завршених инфраструктурних радова који су почели 26. марта, саопштено је из компаније "Жељезнице Републике Српске" (ЖРС).

Из ЖРС-а кажу да је од 17.00 часова отворен путни прелаз на дијелу пруге Петрово Ново – Добој.

Из ове компаније поручују да је завршетком радова на реконструкцији путног прелаза и уградњом савремених гумених патосница значајно подигнут ниво безбједности одвијања друмског и жељезничког саобраћаја, на месту укрштања пруге и пута.

ЖРС: Од марта неопходно поскупљење карата због пораста цијене енергената

ЖРС: Од марта неопходно поскупљење карата због пораста цијене енергената

"Прије уградње гумених патосница, извршени су радови на замени колосечних дрвених прагова, засторног материјала као и регулисање колосијека", наводе уз ЖРС.

Све припремне радове на уређењу дренажног система на путном прелазу извршили су запослени Секције за одржавање пруга Добој, док је извођач радова на уградњи гумених патосница било предузеће "Коминг про" Градишка.

Из ЖРС-а истичу да унапређење, модернизацију и подизање вишег нивоа безбједности на путним прелазима "Жељезнице Републике Српске" реализују у складу са финансијским могућностима и планом активности на повећању безбједности одвијања друмског и жељезничког саобраћаја преко путних прелаза. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.