Pojačane kontrole

U Prnjavoru četiri opasne tačke za vozače

  • Izvor: ATV
  • 12.08.2022.20:09

Četiri opasna mjesta za vozače postoje na teritoriji opštine Prnjavor. Jedno od njih je na regionalnom putu dok su preostala tri na magistralnom. Njihovo označavanja, pojačane kontrole ali i pojačana represija doprinijele su da je na ovom području smanjen broj saobraćjnih nesreća.

Tako se Prnjavor može pohvaliti da u prvih šest mjeseci ove godine nisu imali ni jednu poginulu osobu u saobraćaju

"Za prvih šest mjeseci 2022. evidentiran je smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, materijalnom štetom a ono što posebno raduje, nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima", rekao je Milivoje Milijaš, komandir PS Prnjavor

Iz policije objašnjavaju da se opasno mjesto označi kada se u roku od tri godine uzastopno desi šest nezgoda sa posljedicama za život. Broj stradalih i na tim tačkama, kažu u prnjavorskoj policiji, je u padu. A vjeruju i da su rezultati takvi zbog pojačanih kontrola.

“Došlo je do povećanja nivoa represije u prvih šest mjeseci, pa čisto za primjer da imate da je povećan broj prekršaja za 103,6% , broj isključenih vozila povećan za 20,7%, broj isključenih vozača povećan za 94,9 %,  za 101,3 povećan broj isključenih vozača iz saobraćaja pod uticajem alkohola", naveo je Milijaš.

Najčešćih propusta u vožnji svjesni su i vozači. Brzina i alkohol kažu kobni su u vožnji.

“Mislim da malo bi ove motoriste još malo ustrojiti.”

“Velike brzine, jedino to.”

“Brza vožnja, preticanje i tako te neke stvarčice.”

Upravo na brzu vožnju, alkohol i poštovanje svih propisa posebna pažnja se pridodaje i tokom kampanje "101" život. I iz prnajvorske policijske stanice stiže apel da vozači budu posebno oprezni tokom ljeta jer se tada bilježi najveći broj poginulih.

Tagovi: