Pojačane kontrole

U Prnjavoru četiri opasne tačke za vozače

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2022. 20:09

Četiri opasna mjesta za vozače postoje na teritoriji opštine Prnjavor. Jedno od njih je na regionalnom putu dok su preostala tri na magistralnom. Njihovo označavanja, pojačane kontrole ali i pojačana represija doprinijele su da je na ovom području smanjen broj saobraćjnih nesreća.

Tako se Prnjavor može pohvaliti da u prvih šest mjeseci ove godine nisu imali ni jednu poginulu osobu u saobraćaju

"Za prvih šest mjeseci 2022. evidentiran je smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, materijalnom štetom a ono što posebno raduje, nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima", rekao je Milivoje Milijaš, komandir PS Prnjavor

Iz policije objašnjavaju da se opasno mjesto označi kada se u roku od tri godine uzastopno desi šest nezgoda sa posljedicama za život. Broj stradalih i na tim tačkama, kažu u prnjavorskoj policiji, je u padu. A vjeruju i da su rezultati takvi zbog pojačanih kontrola.

“Došlo je do povećanja nivoa represije u prvih šest mjeseci, pa čisto za primjer da imate da je povećan broj prekršaja za 103,6% , broj isključenih vozila povećan za 20,7%, broj isključenih vozača povećan za 94,9 %,  za 101,3 povećan broj isključenih vozača iz saobraćaja pod uticajem alkohola", naveo je Milijaš.

Najčešćih propusta u vožnji svjesni su i vozači. Brzina i alkohol kažu kobni su u vožnji.

“Mislim da malo bi ove motoriste još malo ustrojiti.”

“Velike brzine, jedino to.”

“Brza vožnja, preticanje i tako te neke stvarčice.”

Upravo na brzu vožnju, alkohol i poštovanje svih propisa posebna pažnja se pridodaje i tokom kampanje "101" život. I iz prnajvorske policijske stanice stiže apel da vozači budu posebno oprezni tokom ljeta jer se tada bilježi najveći broj poginulih.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.