Kuvanje s ljubavlju

U Slatini se kuva najbolji kotlić: Otkrivamo male tajne gurmanskih majstora

  • Извор: АТВ
  • 06.05.2022. 09:53

Meso divljači, junetina te kuvanje sa ljubavi – to su tajni sastojci koji su ponovo donijeli pehar u ruke ekipi ASD servis Banjaluka za najbolji kotlić.

Imali su najukusniju čorbu na Slatinskoj kutljači. Priznaju da su ovaj put u pobjedničkom loncu začinili još nekoliko sastojaka. Vinko Praštalo, član pobjedničke ekipe kaže da su morali unijeti novitete u kotlić kako bi odbranili titulu.

A miris se širio iz 38 kotlića. Svaka ekipa se trudila da zaprži najbolje i da zapapri suprotnim ekipama. Sa kuvačom u ruci bila je i Andjela Stanivuković. Iako je mlada iskustva na kotlićijadama ima na pretek. Ni mladost je nije sputavala da se upusti u borbu za najbolju kutljaču takmičenja. Kotlić pored nje činila je starija i iskusnija ekipa. Kotlić kuvaju skoro tri decenije. 

“Tetka, drugarica i ja sve same pravimo. Imamo četiri različite vrste mesa, što je najbitnije za ukus čorbe. Tu su mrkva, luk i začini koje ne smijemo odavati”, kaže kroz smijeh te dodaje da vjeruje da kao ženska ekipa mogu da pariraju mnogobrojnijim muškim ekipama.

Ko se nije okitio nagradama za najbolju čorbu, jeste drugim. Bilo je tu pehara za najdebljeg učesnika, ali i drugo i treće mjesto. Organizatori su, kažu, i više nego zadovoljni odazivom. O slatinskoj kutljači se daleko čulo, pa su sa kotlićima stigli sa svih strana.



Тагови: