Републичка управа за игре на срећу

Уништена 43 предмета кориштена за нелегално приређивање игара на срећу

  • Извор: СРНА
  • 02.04.2024. 12:15

Комисија за спровођење поступка за уништавање одузетих предмета Републичке управе за игре на срећу уништила је укупно 43 предмета кориштена за нелегално приређивање игара на срећу.

Аутомати за игре на срећу, терминали за приређивање електронских игара на срећу, као и остала опрема уништени су у петак, 29. марта, саопштено је из Републичке управе за игре на срећу.

Ови предмети су одузети приликом инспекцијских контрола због почињених прекршаја из Закона о играма на срећу, а за које је, на основу правоснажних прекршајних налога и рјешења надлежних судова, наређено трајно уништавање, појашњавају у Републичкој управи за игре на срећу.

Бањалучанка ухапшена због крађе у бутицима

Бањалучанка ухапшена због крађе у бутицима

Преданим радом инспекције Републичке управе за игре на срећу на откривању и одузимању нелегалних апарата и опреме у протеклом периоду у Републици Српској дошло је до значајног смањења обима илегалног приређивања игара на срећу, констатује се у саопштењу.

Инспектори Републичке управе за игре на срећу у протеклих мјесец дана извршили су на подручју Републике Српске 240 контрола рада приређивача игара на срећу.

Осим редовног надзора рада приређивача у Републици Српској, инспектори Републичке управе за игре на срећу, по уоченом прекршају, обављају и контроле присуства малољетника у објектима у којима се приређују игре на срећу.

Бањалучки хирурзи осумњичени за лажирање налаза осуђеног криминалца

Бањалучки хирурзи осумњичени за лажирање налаза осуђеног криминалца

Ове контроле спроводе се уз асистенцију припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске како би се, прије свега, дјеловало превентивно, а онда и репресивно с циљем онемогућавања учешћа млађим од 18 година у играма на срећу.

Приликом контрола које су спроведене у протеклих мјесец дана, инспектори Републичке управе за игре на срећу издали су један прекршајни налог због присуства малољетног лица у објекту у којем се приређују кладионичке игре на подручју општине Сребреница, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм