Очекују се јаки удари

Упозорење РХМЗ-а: Олујни вјетар пријети Српској

  • Извор: АТВ
  • 26.03.2024. 16:26

Сутра и прекосутра се у Републици Српској очекује олујни вјетар, саопштили су из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске (РХМЗ).

Како су саопштили, 27. марта ујутру јача вјетар и од средине дана до четвртка 28. марта увече очекује се вјетровито вријеме уз јак до олујни југо.

"Очекују се удари од 50 до 70 km/h, у вишим пред‌јелима у Крајини и Херцеговини понегд‌је и преко 80 km/h. На сјевероистоку (Семберија, Посавина) вјетар умјерен до јак уз ударе вјетра од 40 до 60 km/h", навели из РХМЗ.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм