Више од 8.000 нових корисника

Успјешно завршена акција "Узми ТАГ, прођи брже"

  • Извор: АТВ
  • 01.03.2024. 15:43

Попуст од 60 одсто на редовну цијену ТАГ-а изазвао велико интересовање грађана, који су од 25. децембра прошле до 29. фебруара ове године уређај плаћали само 16 КМ.

Посљедњи дан фебруара 2024. године уједно је био и посљедњи дан велике акције под називом "Узми ТАГ, прођи брже"", током које је број корисника услуге електронске наплате путарине на ауто-путевима у Републици Српској порастао за више од осам хиљада.

Наиме, у периоду 25. децембра 2023. године до 29. фебруара 2024. године, Јавно предузеће "Аутопутеви Републике Српске" омогућило је корисницима услуга да ТАГ уређаје набаве по 60 одсто нижој цијени од редовне, односно по 16 КМ, што је изазвало велико интересовање грађана, посебно оних, који имају потребу да свакодневно путују ауто-путевима у Српској. У том периоду, укупно је продано 8.146 уређаја.

Вршилац дужности директора ЈП "Аутопутеви Републике Српске" д.о.о. Бања Лука Недељко Ћорић подсјетио је да ТАГ уређај омогућава бржи, једноставнији и јефтинији начин проласка кроз наплатне станице, јер корисник нема потребу да стаје како би платио путарину за пређену дионицу ауто-пута. Захваљујући ТАГ уређају, појаснио је Ћорић, корисници пролазе кроз траке намијењене за електронску наплату путарине, те тиме избјегавају повремене застоје и гужве на наплатним станицама. Уз то, корисници остварују и попуст у износу од 15 одсто при свакој допуни корисничких рачуна.

- Услугу електронске наплате путарине тренутно користи око 25 одсто наших корисника и намјера нам је да тај проценат у наредном периоду буде и већи. У плану је увођење нових начина бесконтактног плаћања путарине, све у циљу што безбједнијег и бржег протока саобраћаја на самим наплатним мјестима, без задржавања и стварања гужви, посебно у данима викенда, током празника и сезоне годишњих одмора – поручио је в.д. директора Ћорић.

Према његовим ријечима, ЈП "Аутопутеви Републике Српске", као друштвено одговорна компанија, у први план ставља бригу о корисницима и у наредном периоду, модернизацијом система наплате путарине, омогућиће низ нових услуга и погодности, које ће знатно олакшати њихово путовање до одредишта. С обзиром на огроман интерес, који су корисници показали и током ове акције, в.д. директора Ћорић најавио је и нове, сличне активности у наредним мјесецима, о чему ће јавност бити благовремено обавјештена.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: