Veliki humanitarac treba našu pomoć: Dragoslav Šinik ostao bez kuće u zemljotresu

  • 15.03.2021. 20:10

U Gradišci je pokrenuta humanitarna akcija za kupovinu kuće porodici Dragoslava Šinika, humanitarnog radnika i predsjednika Udruženja djece sa poteškoćama u razvoju. Do sada je od potrebnih 70 hiljada maraka prikupljeno pola sredstava.

Dragoslav Šinik tokom pandemije virusa korona pomogao je mnogim porodicama u Republici Srpskoj i FBiH da iz inostranstva nabave lijekove za djecu sa poteškoćama u razvoju. Sada je potrebna pomoć ovoj porodici, čija je kuća oštećena u zemljotresu krajem prošle godine.

- To je stara porodična kuća, koju su sagradili moji roditelji prije 60 godina, i poslije zemljotresa u Hrvatskoj, više zaista nema uslova za život u njoj - kaže Šinik.

Humanitarnu akciju podržali su mnogi, među kojima i institucije Republike Srpske, tako da je do sada prikupljeno više od polovine potrebnih sredstava.

- Posebno bih se zahvalio predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, čiji je kabinet uplatio 20.000 KM, kao i premijeru Radovanu Viškoviću, koji je izdvojio 10.000 KM za novu kuću - dodao je Šinik.

U akciju prkupljanja sredstava za kupovinu kuće porodici Šinik iz Gradiške mogu učestvovati građani širom Srpske pozivom humanitarnog broja 1414 i donacijom 1 marke do kraja marta.

O kakvom čovjeku je riječ možete pročitati na Dragoslav Šinik. Tu ćete pronaći tekstove koje su mediji pisali o humanitarnim podvizima gospodina Šinika.

Ovaj tekst možete da podijelite klikim na:

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.