Republički hidrometeorološki zavod

Veoma toplo vrijeme, poslije podne moguće lokalne nepogode

  • Извор: СРНА
  • 09.07.2021. 08:03

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i veoma toplo, a poslije podne i uveče jači razvoj oblaka nestabilnosti usloviće pljuskove i grmljavinu, uz mogućnost za lokalne nepogode.

Јutro je na jugozapadu i krajnjem zapadu promjenljivo oblačno uz uslove za koju kap kiše koju donose oblaci koji se kreću u jugozapadnoj struji, a u ostalim predjelima vedro ili sa malom oblačnošću i sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće sunčano, u sjevernoj polovini zemlje promjenljivo, veoma toplo, na sjeveroistoku i jugu vruće i sparno, dok će poslije podne i uveče jači razvoj oblaka nestabilnosti usloviti pljuskove i grmljavinu, od centralnog planinskog pojasa do sjevera, a moguće su i lokalne nepogode. U južnoj polovini zemlje biće suvo i sunčano.

Vjetar slab do umjeren, u zapadnim područjima jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha od 18 do 23, na jugu do 26, a najviša dnevna od 32 na zapadu do 39 stepeni Celzijusovih koliko se očekuje a na sjeveroistoku, istoku i jugu.

Temperatura vazduha izmjerena jutros: Tuzla 16, Sokolac 17, Zenica, Han Pijesak i Čemerno 20, Sarajevo, Široki Brijeg i Bileća 21, Prijedor i Mrkonjić Grad 22, Banjaluka 23, Bijeljina 24, Doboj, Trebinje i Mostar 25, te Neum 26 stepeni Celzijusovih.