У Милићима

Вишковић: Влада спремна да помогне изградњу стамбене зграде за младе брачне парове

  • Извор: СРНА
  • 04.01.2024. 20:15

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је да је Влада спремна да са 50 одсто средстава финансира изградњу стамбене зграде за младе брачне парове по најповољнијој цијени у Српској, уколико млади у овој локалној заједници искажу интересовање за овај пројекат.

"Ако се покаже интересовање у Милићима, можемо направити стамбене објекте по најпривлачнијој цијени у Српској. Влада ће подржати тај пројекат са 50 одсто колика год буде цијена те стамбене зграде", рекао је Вишковић новинарима у Милићима гдје је вечерас посјетио "Божићно село".

Он је позвао заинтересоване да се пријаве да би се видјело да ли је овдје потребна зграда са 20 или 50 станова.

Ово су све забране за Божићне празнике и Дан Републике

Ово су све забране за Божићне празнике и Дан Републике

"Бесповратна средства Владе биће 50 одсто, а локална заједница ако буде учествовала, то може бити цијена закупа тих станова", навео је Вишковић.

Он је рекао да му је жао што је знатан број људи отишао из Милића, што се види и по броју дјеце која се у уписују у први разред.

Вишковић је навео да је у недавном разговору са милићким свештеницима сазнао да сада годишње имају педесетак крштења, док их је у периоду када је једини свештеник у Милићима био Миле Шалипуревић било и 250.

"То је довољна опомена да учинимо све што можемо са своје позиције да овдје буде све више становника", рекао је Вишковић.

Хоће ли поскупити цигарете у БиХ?

Хоће ли поскупити цигарете у БиХ?

Он је током посјете "Божићном селу" изразио задовољство што ова манифестација постаје традиционална.

"Ово је доживљај за дјецу и младе који ће носити као драгу успомену из Милића", рекао је Вишковић.

Он је становницима Милића и цијеле регије пожелио све најбоље за предстојеће празнике.

"Треба да имамо мало више разумијевања једни за друге и мало више саборности. Подјеле нас нигдје не воде. Желим да сви дамо допринос развоју овог мјеста и добробити људи који овдје живе", поручио је Вишковић. 


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.