Вјежба

Вучинић се обрушио на Хеликоптерски сервис, они му поручили: Лажни наводи о летовима!

  • Извор: АТВ
  • 22.12.2023. 19:17

Још једним у низу навода посланик Клуба за правду и ред обрушио се на рад Хеликоптерског сервиса Републике Српске. Без икакве провјере, иако је веома једноставна, Ђорђе Вучинић тврдиo je да је Хеликоптерски сервис 3. и 4. октобра обављао наводна геолошка истраживања над Приједором за шта није надлежан.

Све то ће, каже, чак и његов скупштински колега Небојша Вукановић објавити на свом порталу. 

"ЛЕОНАРДОАВ109КОАЛА регистарске ознаке Е7ПЦИ. Ето провјерите ако ја лажем видјећемо да ли лаже слика и скриншот и невјероватно је да се хеликоптер МУП-а Републике Српске и Хеликоптерског сервиса Републике Српске користи да би се надгледао терен да би неко правио руднике", рекао је Вучинић.

Жалосно је и што један посланик, говорећи у име народа, не зна да је Хеликоптерски сервис Републике Српске први који интервенише у случају авионске несрећа на подручју Републике Српске, али  и другог ентитета и трага за преживјелима, каже директор Хеликоптерског сервиса. Још горе је, поручује Бобан Кустурић, што такве лажи чује од једног Требињца који заборавља да је Хеликоптерски сервис највише медицинских интервенција и гашења пожара обавио управо у том граду и Херцеговини. 

"Ради се о летовима који јесу извршени та два дана на простору Приједора у координацији са спасилачким координационим центром из БХАНСЕ. Хеликоптерски сервис је у служби трагања и спашавања у задње двије године и ми сваких шест мјесеци отприлике радимо вјежбе, значи ово нису први пут у координацији с њима", рекао је Кустурић.

Лет је најављен и обављен у координацији са Спасилачким координационим центром БиХ, потврђено је АТВ-у директно из Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ. 

"Можемо потврдити да је Хеликоптерски сервис Републике Српске у сарадњи са Спасилачко-координацијским центром БиХ Бањалука из састава Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ у наведеном периоду летио на подручју Приједора у сврху вјежбе потраге и спасавања за случајеве авионске несреће у БиХ. Наведени летови обављени су на темељу споразума који су закључци Дирекција за цивилно ваздухопловство и Хеликоптерски сервис Републике Српске", речено је из БХАНСА-е.

Споразум о сарадњи у области трагања и спасавања у случају ваздухопловне несреће на територији БиХ Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ и Хеликоптерски сервис Републике Српске потписали су још 2021. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм