Povodom sankcija

Zdravstveni radnici bolnice „Srbija“ pružili podršku ministru Šeraniću

  • Извор: АТВ
  • 09.06.2022. 14:07

Zdravstveni radnici Bolnice „Srbija“ danas su petominutnom obustavom rada pružili podršku ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću povodom nepravedno uvedenih sankcija.

"Naša zdravstvena ustanova uvijek je imala potpunu podršku i odličnu saradnju sa  ministrom Šeranićem. Za sve vrijeme svog ministarskog mandata nastojao je da otkloni probleme zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, pa su tako rješavani i problemi iz ranijeg perioda u svim ustanovama, pa i u Bolnici 'Srbija'”, kategorični su iz ove ustanove.

Rukovodilac Odsjeka za ORL i CFH i predsjednik Društva doktora medicine Republike Srpske podružnice Istočno Sarajevo, dr Đorđe Pejić rekao je da je skup iniciran na prijedlog predsjednika Društva doktora Republike Srpske u cilju podrške ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću.

“Podršku je dao veliki broj radnika Bolnice “Srbija” petominutnim prekidom rada. U momentu pružanja podrške nijednog momenta nije bio ugrožen nijedan pacijent u bolnici, i na Odjeljenjima je ostalo neophodno osoblje za brigu o njima”, naglasio je dr Pejić.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da se za vrijeme pandemije virusa korona, ministar Šeranić istakao kao jedan od vrhunskih profesionalaca u svom poslu, pokazavši ogromnu posvećenost i izuzetne rezultate u načinu organizacije rada zdravstvenih ustanova Republike Srpske. 

"Ministar Šeranić konstantno radi na očuvanju i unapređenju zdravstvene zaštite zdravstvenih ustanova, na stvaranju novih bolnica, novih vidova terapije, a sve u interesu građana Republike Srpske i ovom prilikom mu iskazujemo ogromnu zahvalnost I podršku", kažu iz bolnice "Srbija".