GAS-RES

Antonić: Cijena gasa u Srpskoj pada i u trećem kvartalu

  • Извор: СРНА
  • 30.06.2023. 11:30

U Republici Srpskoj treći kvartal zaredom cijena prirodnog gasa je u padu, što je značajno za potrošače, privredu i stanovništvo koji imaju priliku da koriste ovaj važan energent, izjavio je Srni direktor preduzeća GAS-RES Momčilo Antonić.

Antonić je napomenuo da su od početka godine neke zemlje u regionu i dva puta povećale cijenu gasa.

"Sve ovo svakako nije slučajno, već je rezultat prije svega pametne i neutralne politike koju vodi rukovodstvo Republike Srpske, ali i konstantne komunikacije predsjednika Milorada Dodika i predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina", rekao je Antonić.

"Srpska očekuje početak izgradnje gasovoda do kraja godine"

Prema njegovim riječima, hendikep je loša infrastruktura i nedostupnost gasa većini stanovništva i privrede, što je posljedica blokada političkog Sarajeva i bošnjačkog političkog vrha koji očigledno nije vođen interesima naroda u BiH, već ko zna koga.

Antonić je istakao da interesovanje za deblokadu projekata iz oblasti gasne infrastrukture iskazuje i akademska zajednica iz Federacije BiH, konkretno iz Tuzle, ali i da je njihovom političkom vođstvu očigledno važnije tapšanje po ramenu nekog zapadnog političara, nego interes vlastitog naroda.

"Srpska želi da gradi gasovod Nova istočna interkonekcija"

"Sa cijenama gasa koje imamo zahvaljujući rukovodstvu Republike Srpske i infrastrukturom koju, nažalost, skoro da i nemamo zahvaljujući bošnjačkom rukovodstvu, mogli smo značajno biti konkuretniji u privredi, kao i omogućiti stanovništvu jeftinije grijanje, ali /članovima Predsjedništva BiH/ Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću je očito bitno samo Sarajevo, ne i cijela zajednica u BiH", poručio je Antonić. 

Пратите нас и путем Вибера