Direktor SET-a

Branković: Prijavljeno 720 učesnika, sve spremno za SET

  • Извор: СРНА
  • 21.03.2023. 09:20

Za Samit energetike u Trebinju (SET) prijavilo se 720 učesnika, a skoro sve je spremno za početak ovog skupa koji će otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, izjavio je direktor SET-a Aleksandar Branković.

Branković je rekao da će na SET-u, koji će biti otvoren sutra u 12.00 časova, prisustvovati ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, kao i predstavnici ministarstava i elektroprivreda iz regiona.

"Ovaj skup je veliki. Od ove godine smo uspjeli da ostvarimo to da Samit energetike bude najveći skup ovakvog tipa u regionu", rekao je Branković.

Prema njegovim riječima, sutra će biti održan i bilateralni sastanak Dodika sa Sijartom.

U Trebinju će od 22. do 24. marta biti održan četvrti Samit energetske budućnosti "SET Trebinje 2023", kojeg pod sloganom "Energetska stabilnost zapadnog Balkana" organizuju "Elektroprivreda Republike Srpske", grad Trebinje i preduzeće "SET Trebinje", najavili su organizatori.

Odgovore na ključna pitanja energetske budućnosti, učesnici Samita će tokom tri dana skupa imati priliku da čuju od gotovo 40 vodećih lidera u elektroindustriji iz zemalja regiona, koji učestvuju na osam odvojenih panela.

Samit će biti održan pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Četvrti Samit energetike biće održan u Kulturnom centru u Trebinju.