Након 40 година

Чувени трговински ланац затвара продавнице: Разлог је шокантан!

  • Извор: Курир
  • 08.04.2024. 19:13

Чувени амерички трговински ланац "Само 99 центи" затвара све продавнице послије више од 40 година рада!

Компанија наводи да су инфлација и крађа разлог за затварање 371 продавнице у четири америчке државе.

"Одлука о затварању свих продавница је изузетно тешка и није исход који смо очекивали“, наводи за америчке медије привремени извршни директор компаније Мајк Симончић.

Многе одушевила реакција тате кад је сазнао да ће добити дјевојчицу

Многе одушевила реакција тате кад је сазнао да ће добити дјевојчицу

На затварање је према његовим ријечима утицало неколико фактора: велики утицај пандемије вируса корона, промјена потражње потрошача, упорни инфлаторни притисак, али и растући ниво смањења. То је индустријски термин који се односи на залихе изгубљене захваљујући крађи од стране купаца или запослених, али и административним грешкама.

"Ти проблеми су узети заједно у великој мјери ометали способност компаније да послује“, рекао је Симончић и додао да је након опсежне анализе утврђено да је неопходан уредни прекид пословања и најбољи начин да се максимизира вриједност имовине.

Одлука ће утицати на продавнице у Калифорнији, Аризони, Невади и Тексасу. Поједине продавнице још у петак су започеле процес затварања.

Мадрид укида програм златне визе

Мадрид укида програм златне визе

Популарни ланац недавно је прославио своју 42. годину.

"Само 99 центи" је трећи велики трговински ланац који је у посљедње вријеме поклекао под притиском растуће инфлације. Прошлог мјесеца "Dollar Tree" најавио је да ће затворити 1.000 продавница док је "Maci's" такође открио планове да затвори 150 продавница илити 30 одсто свог ланца у САД.

Инфлација у САД остаје тврдоглаво висока иако је тренутно и даље далеко од максимума од 9,1 одсто из 2022. године. Фебруарски индекс потрошачких цијена достигао је 3,2 одсто што је више него што су очекивали економисти.

Морбилама у Српској заражено 38 особа

Морбилама у Српској заражено 38 особа

Основни индекс личних потрошња, преферирани Фед-ов мјерач инфлације који искључује промјенљиве цијене хране и енергије, порастао је 0,3 одсто у фебруару и 2,8 одсто у односу на претходну годину, наглашавајући потешкоће у држању цијена под контролом.

Хиротаке Јано, јапански милијардер који је помогао у популаризацији концепта дисконтне продавнице типа све за долар, подсјетимо, умро је недавно усљед срчаних проблема.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: